Az oktatási államtitkár szerint harminc éve nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban

Az elmúlt harminc évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint a mostani – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az intézményvezetői kinevezések átadásán.

Bódis József a fejlesztések között említette, hogy az elmúlt években 26 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós és költségvetési forrásokból a szélessávú internet kiépítésére az iskolákban. A Klebelsberg Központ pedig az idén 45 ezer laptopot és 24 ezer tabletet szerzett be, valamint vásárolnak ötezer projektor és háromezer interaktív táblát is.

Több mint 500 iskolában tartanak jelenleg felújítások, bővítések, épülnek tornatermek és tanuszodák, a fejlesztések pedig csaknem 200 ezer általános és középiskolás diákot érintenek – tette hozzá az államtitkár.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az oktatási államtitkár szerint harminc éve nem volt ennyi fejlesztés az iskolákban

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 132

More in Közoktatás
Tankönyvbotrány
LMP: vissza kell állítani a szabad tankönyvpiacot

Az LMP szerint szabályozott formában, de vissza kell állítani a szabad tankönyvpiacot, bővíteni kell a könyvkínálatot,...

Már az egyetemen tanítják, hogyan lehet tornaórát tartani a folyosón
Már az egyetemen tanítják, hogyan lehet tornaórát tartani a folyosón

Már az egyetem befejezése előtt szembesülnek azzal a testnevelő tanárnak készülők, hogy több iskolában nincsen tornaterem,...

Close