Barbie babákkal segítenék a nők szabadabb pályaválasztását

A híres játékgyártó a nők szabadabb pályaválasztását szeretné támogatni a programozó Barbie babák piacra dobásával, hiszen a műszaki, technológiai matematikai és természettudományos szakmákban még mindig alulreprezentáltak a nők.

A négy különböző bőr- és hajszínben kapható robotprogramozó Barbie mellett zenész és méhész babákkal is előállt a játék gyártója.

A gyerekeket programozni tanító Tynkerrel közreműködő Mattel hat különböző karrier mellé kínál az óvodáskorú vagy annál idősebb gyerekek számára programozóleckéket: a robotprogramozó Barbie mellett, gazdálkodó, méhész, zenész, űrhajós és cukrász babákkal is lehet kódolni. Az Engadget szerint alapszintű, a kódolás alapjait ismertető leckékről van szó, amelyekkel a programozással kapcsolatos alapvető logikai és problémamegoldó feladatok megismertetése a Mattel célja.

„Rendkívül fontos, hogy minden fiatal számára elérhetők legyenek ezek a szakmák, a Tynker és a Barbie kezdeményezése pedig kitűnő eszköz arra, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a programozással kapcsolatos legalapvetőbb ismeretekkel” – nyilatkozta a Tynker vezérigazgatója.

Forrás

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Barbie babákkal segítenék a nők szabadabb pályaválasztását

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.49)