Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a BME alap- és mesterképzései

Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alap- és mesterképzései november 27. és december 4. között – közölte az egyetem szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a november 27-én kezdődő BME Online Nyílt Hét célja a felsőoktatási felvételi jelentkezést tervező középiskolások tájékoztatása az intézmény sokszínű képzési kínálatáról, benne a nemzetközi részképzésekről, a kari hallgatói önkormányzatok tevékenységéről, valamint a közösségi kezdeményezésekről és sportlehetőségekről. A rendezvényre mind a nyolc kar saját programokkal készül, emellett az egyetem Idegen Nyelvi Központja, valamint Sportközpontja is bemutatkozik.

Hozzátették: az előadások résztvevői többek között az egyetemi fejlesztésű zsebműholdakról, az önvezető járművek tervezéséről, a kvantumszámítógépek titkairól, az épített szerkezetek számítógépes modellezéséről, a korszerű műemlékrekonstrukciókról, valamint a felsőoktatási tanulmányok során nélkülözhetetlen, tudatos időmenedzsmentről is hallhatnak.

Az online programsorozat mintaóráin az oktatók feltárják egy-egy szak érdekességeit, a kapcsolódó kutatások részleteit, legfrissebb tudományos eredményeit, amelyek után a virtuális jelenlevők közvetlenül is feltehetik kérdéseiket a képzésekkel, a kollégiumi lakhatással, valamint a közösségi élettel összefüggésben. Minderről műegyetemi hallgatókkal tematikus chatszobákban is beszélgethetnek – közölte az egyetem.

Tudatták azt is, hogy az Online Nyílt Héten minden nap újabb tartalmak hívják fel a figyelmet a Műegyetem változatos műszaki, természettudományi, gazdasági és társadalomtudományi képzéseire.

A részletes program a regisztrációt követően november 27-től érhető el a kari „Nyílt Hét” oldalakra kattintva, a regisztráció folyamatos a weboldalon. A programokból részletes válogatás olvasható a Műegyetem honlapján.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a BME alap- és mesterképzései

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 224