Diákok fejlesztettek tudásmegosztó portált a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. programozói versenyén

Középiskolás diákok fejlesztettek online kapcsolattartásra és közösségépítésre  is alkalmas tudásmegosztó portált nyílt forráskódú technológiák alkalmazásával a Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. programozói versenyén – közölte a NISZ Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint a verseny azért jött létre, hogy megismertesse a fiatalokat a nyílt forráskódú, vagyis szabadon használható, fejleszthető technológiákkal, amelyek a magyar közigazgatásban is fontos szerepet töltenek be – írták.

A szervezők célja hosszabb távon egy olyan nyílt forráskódú közösség létrehozása, amely egyesítené a most még szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket – tették hozzá.

Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a közlemény szerint elmondta, hogy a megmérettetésre egyre felkészültebb diákok érkeznek.

Bancsics Ferenc, a NISZ vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a nyílt forráskód területén elengedhetetlen az online tudásmegosztás. Hozzátette, hogy a diákok által fejlesztett tudásmegosztó portálok összefogják a fejlesztőket, üzemeltetőket és felhasználókat, lehetőséget teremtve az online eszmecserére.

Az idei Kódolj határok nélkül! verseny középiskolai kategóriájának első díját a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata nyerte. A második a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata. A harmadik helyezést a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium csapata érte el.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Diákok fejlesztettek tudásmegosztó portált a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. programozói versenyén

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 3

More in Közoktatás, Szakképzés
Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő példák is bekerülnek a matematika munkafüzetekbe
Magyar diák nyert az európai pénzügyi versenyen

Strasszer Zsófia, a budapesti Keleti Károly Szakgimnázium tanulója nyerte meg a European Money Week rendezvénysorozat részeként...

Digitális oktatás
Romániában a diákok indítottak maguknak online érettségi felkészítő platformot

Romániában a diákok megelégelték, hogy az államra várjanak, amíg az oktatási törvényben előírt kötelezettségét teljesíti: önkéntes...

Close