Magyar diák nyert az európai pénzügyi versenyen

Strasszer Zsófia, a budapesti Keleti Károly Szakgimnázium tanulója nyerte meg a European Money Week rendezvénysorozat részeként szervezett Európai Pénzügyi Kvíz döntőjét – közölte a Magyar Bankszövetség az MTI-vel.

Kiemelték: 28 résztvevő európai ország 50 ezer diákjából került ki az az 55 nemzeti győztes, akik összemérték tudásukat.

A versenyt korábban Brüsszelben rendezték, a pandémia miatt viszont a vetélkedőt második éve online formában tartják – ismertették.

A közlemény szerint az Európai Bankföderáció által életre hívott European Money Week rendezvénysorozat célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

Az európai kvíz magyar döntőjét a PÉNZ7 részeként rendezték meg 78 hazai diák online vetélkedésével, ahonnan a nagy döntőre két diák, Strasszer Zsófia mellett Borbély Attila Norbert, a Soproni SZC Hunyadi János Technikumából jutott tovább.

A szövetség tájékoztatása szerint a győztes és iskolája az Európai Bankföderációtól 3000 eurót kap.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Magyar diák nyert az európai pénzügyi versenyen

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 273

More in Közoktatás, Szakképzés
Digitális oktatás
Romániában a diákok indítottak maguknak online érettségi felkészítő platformot

Romániában a diákok megelégelték, hogy az államra várjanak, amíg az oktatási törvényben előírt kötelezettségét teljesíti: önkéntes...

A Pedagógusok Szakszervezete követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben
PSZ: csökkentsék minimálisra az osztálylétszámokat az újranyitás után!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elvárja az oktatásirányítástól, hogy a nyitásról szóló döntés után az osztálylétszámokat minimálisra...

Close