Diákoknak is indít bérletsorozatokat a Szegedi Nemzeti Színház

Az új évadban felső tagozatos és középiskolás diákoknak is indít bérletsorozatokat a Szegedi Nemzeti Színház, az intézmény színházi nevelési programot is szervez a fiataloknak – tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

A közlemény szerint az új évadban az általános iskolai felső tagozatosok érdeklődésének megfelelő darabokat is színpadra állít a színház. Az 5-6. évfolyamosok számára a Móra Ferenc bérlet – Szaffi, Valahol Európában -, a 7-8. osztályosoknak pedig a Deák Ferenc bérlet – Szentivánéji álom, Valahol Európában, Tóték/Függöny fel! – kínál tartalmas, életkor szerint könnyen befogadható kulturális élményeket.

A kiskamaszok mellett a középiskolásokat is kifejezetten a tanulmányaiknak, életkori sajátosságaiknak megfelelő előadásokat – Szentivánéji álom,Valahol Európában, Tóték, A gyilkos – tartalmazó Radnóti Miklós és Tömörkény István bérlettel várja a teátrum.

A műsorstruktúrán túl az ősszel induló háromlépcsős színházi nevelési program szintén a fiatalok kulturális képzését célozza. A kiemelt előadások kapcsán drámapedagógus beszélget a darabokról a pályázatban résztvevő iskolásokkal. Ez egyfajta kulturális misszió a színház számára, mely egyben a nézői utánpótlást is hivatott biztosítani.

A színház kedden kezdi meg a bérletértékesítést. A régi bérlők szeptember 12-ig újíthatják meg helyeiket, új bérleteket pedig október 12-ig válthatnak a nézők. Az első 25 bérletvásárló ajándékjegyet kap a színház 135 éves jubileumát köszöntő október 14-i gálaműsorra.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Diákoknak is indít bérletsorozatokat a Szegedi Nemzeti Színház

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 137

More in Egyéb, Közoktatás, Motiváció
Maruzsa Zoltán
Maruzsa: kezdeményezik a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét

Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős...

Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH
Rászoruló diákok javára indít akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására. Gáncs Kristóf,...

Close