Maruzsa: kezdeményezik a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét

Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Maruzsa Zoltán elmondta: a kormány folyamatosan bővíti a kedvezményezettek körét, jelenleg az 1-9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig minden rászoruló diák ingyen tankönyvekhez jut.

Elmondta: a 2013-ban született tankönyvtörvény alapjaiban átrendezte a piacot és a korábbi, pusztán rászorultsági alapon történő ingyen könyveket biztosító rendszer helyett a kormány díjmentesen biztosítja több mint egymillió gyermek tankönyvét. Hozzátette: a kedvezményben nem részesülő rászoruló diákok – a hátrányos helyzetűek, a nagycsaládban élők – az iskolákban igényelhetnek díjmentes tankönyvcsomagot.

A 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát – 7,5 millió kötetet – már kiszállították az iskolákba – ismertette.

Forrás: MTI

Kép forrása: Kovács Tamás, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Maruzsa: kezdeményezik a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Hátrányos helyzetű diákokat támogató programot indít az OH
Rászoruló diákok javára indít akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására. Gáncs Kristóf,...

SzakmaFÓRUM.hu új bejegyzés: Az egészségügyi alkalmassági papír meddig érvényes?

A szakmai alkalmassági vizsgálat a szakma elsajátításának megkezdését megelőző, illetőleg a képzés és az átképzés időszakában...

Close