Eddig mintegy 230 ezer ember sajátíthatta el az alapszintű digitális kompetenciákat

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a “Digitális szakadék csökkentése” című európai uniós, vissza nem térítendő támogatású kiemelt projekt keretében eddig mintegy 230 ezer ember számára biztosított lehetőséget az alapszintű digitális kompetenciák elsajátítására és fejlesztésére.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közleménye szerint a majdnem 23 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében indított képzések a kevésbé fejlett régiókban élők és alacsony iskolai végzettségűek számára nyújtanak segítséget az alapfokú digitális készségek elsajátításában és az elektronikus ügyintézési folyamatokban való eligazodásban.

A program során két egymásra épülő képzés valósul meg, amelyek keretében a résztvevők megtanulhatják a számítógép használatának alapjait és elsajátíthatják az okoseszközök működtetését is.

A digitális írástudás és annak fejlesztése ma már kulcskompetenciának számít a munkaerőpiacon – tették hozzá azzal együtt, hogy a program során megszerzett tudás növeli a kedvezményezett járásokban élők elhelyezkedési esélyeit, és számos területen megkönnyíti az életet a járványidőszakban is.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Eddig mintegy 230 ezer ember sajátíthatta el az alapszintű digitális kompetenciákat

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 155

More in Felnőttképzés
Felsőfokú Logisztikai Menedzser Képzés
Felsőfokú Logisztikai Menedzser Képzés

Egyesületünk egyik fő küldetése már 30 éve a széles körűen értelmezett logisztika szakma oktatása. Az MLE...

Motorvezetés
Korszerű képzés és vizsgáztatás teszi biztonságosabbá a motorozást

Március elsejétől megújított tantervi és vizsgakövetelményeket teljesítve szerezhetnek jogosítványt a magyar motorosok - közölte az Innovációs...

Close