Egy szakterületi rangsor alapján az SE a világ 250 legjobb egyeteme közé került

A Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem (SE) az orvos- és egészségtudományi területen a világ 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé került.

Az SE közleménye szerint a THE most közzétett szakterületi rangsorában tizenegy tudományterületen mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit.

Az SE két tudományterületi listán szerepel: az orvos- és egészségtudományokban 87 helyezést javítva a 201-250. közötti intervallumba került, míg tavaly még csak a 301-400. hely közötti kategóriába volt. A másik három hazai orvosképző egyetem a 401-500. pozíció között található ezen a listán – írták.

Az élettudományok kategóriában 56 helyet lépett előre az intézmény, a 301-400. helyezés között szerepel. A kategóriában szereplő öt másik hazai egyetem a 401-500., 501-600., valamint a 601-800. közötti pozícióban található – tették hozzá.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Egy szakterületi rangsor alapján az SE a világ 250 legjobb egyeteme közé került

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 157

More in Felsőoktatás
SZFE tiltakozás
Online vitát tartottak az SZFE helyzetéről

Minden, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) jelenleg történik, a baloldali pártok szervezésében és politikai...

Október 23. - Demonstráció Budapesten
A felsőoktatás autonómiájáért tüntettek Budapesten

A felsőoktatás autonómiájáért, a szellemi szabadságért tartottak vonulásos megemlékezést a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak...

Close