Népszerű a struktúraváltó felnőttképzéseknél igényelhető Diákhitel Plusz

Pár nap alatt több százan éltek a struktúraváltó felnőttképzésben részt vevők számára is kamatmentesen elérhető Diákhitel Plusz lehetőségével – tájékoztatta Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója az MTI-t.

A vezérigazgató közleményében felidézte: október közepén megkezdődtek a beiratkozások a kormány által támogatott struktúraváltó informatikai felnőttképzésekre, amelyek mellé maximum 1,2 millió forintos összegben igényelhető a kamatmentes Diákhitel Plusz. Hasonlóan a felsőoktatási Diákhitel Pluszhoz, ez a lehetőség is rendkívül népszerű a jogosultak körében, hiszen kevesebb, mint egy hét alatt, több száz igénylés érkezett a Diákhitel Központhoz.

A Diákhitel Pluszt struktúraváltó felnőttképzés esetén 18. évüket betöltött, de 55 évnél nem idősebb résztvevők kérhetik. Az új terméket igénylők is jogosultak a diákhiteleknél 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a fele, míg a harmadik gyermeknél a teljes diákhitel-tartozás elengedésre kerül.

A Diákhitel Központ a kormány döntése alapján, a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a munkaerőpiaci turbulencia hatásait enyhítendő, május 1-től tette elérhetővé a felsőoktatási hallgatók számár a maximum félmillió forintos, teljesen kamatmentes Diákhitel Pluszt. A már eddig is elérhető hallgatói hitelek mellett bevezetett új segítség pár hónap alatt rendkívüli népszerűvé vált a diákok között, októberig több mint 25 ezer hallgató igényelte és jelenleg is napi 80-100 igénylés érkezik a Diákhitel Központhoz – közölte Magyar Péter vezérigazgató.

A felsőoktatási és felnőttképzési Diákhitel Plusz bevezetése alkalmas és hatékony eszköz arra, hogy a koronavírus-járvány idején rendkívüli segítséget kapjanak a felsőoktatásban tanulók és azok, akik átképzéssel, struktúraváltó felnőttképzéssel kívánják bővíteni ismereteiket, képességeiket – hangsúlyozta.

Magyar Péter emlékeztetett arra, hogy a kormány döntése alapján 2021 áprilisától a Diákhitel Központ kilép a szak- és felnőttképzés területére és ezzel mintegy 150-200 ezer, 18 és 55 év közötti ember számára válik elérhetővé a hallgató hitelekhez hasonló, rendkívül kedvező feltételekkel igényelhető szabad- és kötött felhasználású képzési hitel.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Népszerű a struktúraváltó felnőttképzéseknél igényelhető Diákhitel Plusz

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 96

More in Felnőttképzés, Felsőoktatás, Szakképzés
Hét magyar egyetem a feltörekvő országokat vizsgáló rangsorban
Egy szakterületi rangsor alapján az SE a világ 250 legjobb egyeteme közé került

A Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem (SE) az orvos-...

Egy felmérés szerint az IT, technológia területén tanuló vagy dolgozó fiatalok érzik leginkább biztosnak munkahelyüket
Közel ezer álláskereső kezdheti meg az informatikai képzést

Közel ezren kezdhetik meg a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként meghirdetett Újratervezés programra épülő informatikai képzéseket október 28-ától,...

Close