Egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel egy campus létesítéséről


Egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel (CEU) egy campus létesítéséről – írta az APA osztrák hírügynökség hétfőn.

A bécsi városháza közlése szerint a dokumentum kilátásba helyezi, hogy a Soros György által alapított magánegyetem 99 évre kibérel egy történelmi épületet. A CEU ígéretet tett az épület állagának megóvására is.

Az egyetértési nyilatkozatban foglaltak az aláírást követően még a bécsi önkormányzat kulturális, tudományos és sportbizottsága elé kerülnek vitára.

A nyilatkozat szerint Bécs szeptember végéig megkötné a bérleti szerződést a CEU-val, amely a 2022-23-as tanévben kezdené meg működését az osztrák fővárosban. Szerepel a tervekben egy köztes megoldás is, amely lehetővé tenné, hogy az intézmény már 2019 őszén megnyissa kapuit.

A CEU márciusban jelentette be, hogy budapesti és New York-i campusa mellett Bécsben is megnyitná kapuit. Michael Häupl, Bécs akkori polgármestere az évszázad lehetőségének nevezte az együttműködést CEU-val.

„Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített campus izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak” – idézte Michael Ignatieffet, a CEU elnök-rektorát honlapján az oktatási intézmény.

Ignatieff egyúttal leszögezte: a CEU otthona a magyar főváros marad, és elkötelezett az egyetem budapesti jövőjének hosszú távú rendezése mellett.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel egy campus létesítéséről

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Egyetemi jelentkezés
Több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám nagyjából megfelel a...

Az Iposz az egyetemet elhagyó fiatalokat segíti a munkaerőpiacra
Ezért nem fejezik be a fiatalok az egyetemet

Azon 34 évnél fiatalabb magyarok legnagyobb része, akik jártak felsőoktatási intézménybe, de nem szereztek diplomát, azért...

Close