A tanulás jövője – Az e-learning előnyei

A technika fejlődésével a tanulás is egyre könnyebbé válik. Ma már nem kell feltétlenül az iskolapadot koptatni az ismereteink bővítéséhez, az e-learning segítségével bárki tanulhat helytől és időtől függetlenül.

Az Apave Akadémia összegyűjtötte a legfontosabb információkat az e-learninggel kapcsolatban.

Az e-learning fogalma ma már egyáltalán nem ismeretlen. Rengeteg cég és intézmény használja ezt a felületet a tudás átadására. Magyarországon azonban még nem terjedt el széles körben ez a tanulási forma, pedig számos előnyt biztosít a tantermi oktatással szemben.

  1. Az e-learning tanfolyamok ára jóval kedvezőbb, hiszen ez esetben nem kell tantermet és tanárt biztosítani az órákra, csak egyszeri előállítási költsége van az online kurzusoknak. Emellett a tanulók megspórolják a tankönyvek árát és az útiköltséget is.
  2. Rugalmasabb az oktatás, hiszen a tanulók bárhol, bárhonnan, bármikor elérhetik a tananyagot. Az oktatáson résztvevők saját idejüket beosztva, kényelmesen akár otthonról tanulhatnak, földrajzi helyüktől függetlenül. A családi és munkahelyi kötelezettségek és a tanulmányi feladatok jól összeegyeztethetőkké válnak.
  3. Az e-learning igazodik az egyéni haladási tempóhoz. A tanuló az oktatást annyiszor ismételheti meg, ahányszor az egyéni igényeihez szükséges, szemben a tantermi tréninggel. A tanulás üteme naplózható, így folyamatosan nyomon lehet követni.
  4. Az online tananyag naprakész. A digitális formának köszönhetően csak néhány kattintás egy tananyag cseréje, ha menet közben valamilyen változás vagy frissebb tanulmány, kutatási eredmény vagy törvénymódosítás történt.
  5. Szélesebb körű tudásátadásra nyílik lehetőség, hiszen az olvasott anyag mellett gyakran oktatóvideók, hanganyagok és tesztek biztosítják a tanulók számára a megfelelő ismeretszerzést és visszacsatolást. Emellett fórumok és online kommunikációs csatornák segítik a tanulókat a kurzusok elvégzése alatt.

Az online tanulás egyre elterjedtebb lesz, ezért érdemes hozzá alkalmazkodni. A jövő munkáltatói a dinamikusan, gyorsan tanuló és fejlődő munkatársakat részesítik majd előnyben. A vállalatok is látják az e-learning előnyeit, éppen ezért egyre nagyobb mértékben online továbbképzések veszik majd át a tantermi oktatás helyét.

Azok számára, akik az autóipari, energiairányítási, környezetvédelmi, elsősegély-nyújtási vagy statisztikai ismereteket szeretnének elsajátítani, az Apave Akadémia számos online elvégezhető képzést kínál.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A tanulás jövője – Az e-learning előnyei

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 226

More in Felnőttképzés, Karrier
Növelheti a kismamák elhelyezkedési esélyeit, ha képzik magukat
A kisgyermekes édesanyák is ingyen tehetik le a nyelvvizsgát, valamint a KRESZ-tanfolyamot és – vizsgát

Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam-...

CAD (Számítógéppel segített tervezés) tanfolyam
Szakmai képzések az OKJ-n túl

Bár a szakmai képzések kapcsán a legtöbbeknek az OKJ-s képzések jutnak az eszükbe, számos más piacképes...

Close