Ennyi évet kellene az első munkahelyen maradni egy milliárdos tanácsa szerint

Jack Ma, az Alibaba társalapítója és egyben milliárdos üzletember a Davosban tartott világgazdasági fórumon beszélt arról, hogy szerinte hány évet kellene eltöltenie minden fiatalnak az első munkahelyén – írja a Portfolio.hu. A kérdés azért is releváns, mert manapság a fiatal munkavállalókra az a jellemzőbb, hogy hamar munkahelyet váltanak.

Jack Ma szerint az ember első munkahelye a legfontosabb munkahely, ahol arra kell törekedni, hogy a megfelelő mentort vagy főnököt találja meg magának az ember. A milliárdos szerint a cég mérete vagy presztízse ez esetben kevésbé fontos.

Véleménye szerint legalább három évet érdemes maradni az első munkahelyen.

A milliárdost saját bevallása szerint nagyban befolyásolta az első munkahelye és az, meddig maradt ott. Jack Ma első munkahelye egy egyetem volt, ahol angolt tanított. Az egyetem elnöke, aki az állást ajánlotta neki, megígértette vele, hogy hat évig ott marad, és az üzletember meg is fogadta az ígéretét.

Az angol tanárként eltöltött idő szerinte megtanította arra, hogyan legyen belőle jó tanár, hogyan kommunikáljon a diákokkal és hogyan nyugtassa le magát. A hat év lejártával pedig 17 alapító társával együtt megalapították az Alibabát.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ennyi évet kellene az első munkahelyen maradni egy milliárdos tanácsa szerint

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.47)