Érdemes számba venni az évkezdéshez igénybe vehető támogatásokat

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint érdemes számba venni azokat a kedvezményeket, amelyeket különböző szinteken a rászoruló családoknak biztosítanak a tanévkezdés előtt.

Joó Kinga, az egyesület elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában elmondta, a kormányzati és önkormányzati szintek mellett a munkáltató is segíthet a családoknak az anyagi terhet is jelentő tanévkezdés idejében.

Hozzátette: mivel a nyaralás és a tanévkezdés is anyagilag megterhelő a családoknak, a kormány ingyenes tankönyvekkel, kedvezményes vagy ingyenes étkezéssel segít, az önkormányzat pedig iskolakezdési támogatást folyósíthat a rászorulóknak. Hozzátette, hogy egyes esetekben a munkáltatók is adnak valamilyen támogatást.

Megjegyezte még, hogy a kiadások is csökkenthetőek egyebek közt azzal, ha az érdekeltek használt iskolaszereket vásárolnak újak helyett.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Érdemes számba venni az évkezdéshez igénybe vehető támogatásokat

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 141

More in Közoktatás
Nyugdíjasokkal csökkentenék a munkaerőhiányt
A nyugdíjasok többsége nem vállalna munkát

A magyar nyugdíjasok 80 százaléka egyáltalán nem vállalna el semmilyen kiegészítő jövedelemszerző tevékenységet, 11 százalékuk részmunkaidős...

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
Ideiglenes helyszíneken kell tanulniuk egy pécsi iskola diákjainak

Ideiglenes helyszíneken kell tanulniuk a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola diákjainak szeptembertől, mivel elhalasztják...

Close