Még több katonaiskola jön

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon – közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium (HM). 

A lap keddi cikke szerint a tárca azt is jelezte: a képzések fejlesztése nem jelenti azt, hogy a kormány a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításán gondolkozna, egyszerűen a honvédségi utánpótlás megteremtése a cél. A minisztérium szerint a helyszínek kiválasztásakor fontos szempont, hogy “az iskola katonai szervezet által történő támogatása” biztosított legyen, másrészt hosszú távon az országos lefedettség megvalósuljon.

Jelenleg 68 középiskolában folyik honvédelmi nevelés a Honvéd Kadét Program keretében, és további intézmények jelezték csatlakozási szándékukat. A 2019/2020-as tanévben több mint 2000 diák vett részt emelt szintű honvédelmi nevelésben – írta a Népszava.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Még több katonaiskola jön

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás, Szakképzés, Szakmák
Virtuális lesz az Erasmus+
5 ok, amiért érdemes kipróbálni az online tanulást

Ahhoz, hogy sikeres legyél a munkádban, elengedhetetlen az élethosszig tartó tanulás, de munka és család mellett...

Szakmák éjszakája a Kaesz Gyula faipari szakiskolában
A szakképzésben is jelentős változások lesznek június másodikától

Jelentős változások lesznek a szakképzésben június másodikától, ugyanis az intézmények vezetői döntenek arról, hogy hogyan folytatják...

Close