Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők

A lakáspiac élénkülésével mind több kókler és ügyeskedő jelent meg az ingatlanközvetítők körében az elmúlt években. Ezért védjegyet vezetnek be a közvetítői piac átláthatóbbá és megbízhatóbbá válásáért – írja a Magyar Nemzet.

Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők egy új kezdeményezés révén. A védjegy beadását a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala már elfogadta, és a lajstromszám kiadása után, a megfelelő megismertetést és bevezetést követően már az idén alkalmazható lesz a piacon.

A tanúsító védjegy használatát olyan ingatlanosok kérhetik, akik rendelkeznek a megfelelő OKJ-képesítéssel, szerepelnek az ingatlanközvetítői névjegyzékben és vállalják, hogy folyamatosan továbbképzik magukat.

„Az OKJ-s képzés jelenleg felnőttképzési formában is elvégezhető. A tanfolyam során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan kell szakszerűen eljárni az ingatlanok felmérésétől kezdve, a megfelelő érdeklődők felkutatásán át, egészen addig, hogy a szabályozásoknak megfelelő, hibátlan dokumentációt készítsenek el.” – közölte a Centrum Oktatóközpont.

Emellett a védjeggyel rendelkező közvetítőnek el kell fogadnia az etikai bizottság illetékességét és azt az ingatlanközvetítői etikai kódexet, amelyet a szakmai szereplők nagyjából kétharmada írt alá 2014-ben.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Etikus ingatlanos tanúsító védjegyet kaphatnak a jövőben az ingatlanközvetítők

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 261

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
Elindítja az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzését a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium
573-ról 171-re csökkentik le az OKJ-s szakmák számát

Az állam által elismert szakképesítéseket felsoroló Országos Képzési Jegyzék (OKJ) jelenleg 573 szakmát, illetve ezekre ráépülő...

Rugalmasabbá kell tenni a képzési rendszert
Már nem sokáig szerezhető OKJ-s képesítés tanfolyami formában

Várhatóan 2020 őszétől az OKJ-s képzés keretében oktatott szakmák nagy részét már csak iskolarendszerű képzésben lehet...

Close