Európai pénzügyi szövetségek szerint is kiemelten fontos a pénzügyi szakemberek képzése

A pénzügyi területen dolgozók továbbképzése időről-időre igen fontos, ezzel nem csak a szakma hírneve javítható, de egy újabb válság megelőzésében is segíthet a tudásszint növelése – ebben egyetértett az Európai Bankárképzők Szövetségének (EBTN) elnöke és az Európai Befektetéselemzők Egyesületei Szövetségének (EFFAS) elnöke budapesti sajtótájékoztatójukon pénteken, amelyet a közgyűlésüket követően tartottak.

Colin Morrison, a bankszakemberek számára világszerte képzéseket szervező intézeteket tömörítő EBTN elnöke kiemelte: nem csak a banki dolgozóknak szükséges oktatást biztosítani, a szolgáltatások igénybe vevői, a lakosság pénzügyi kultúráját is javítani kell.

Jesús López Zaballos, a befektetési szakembereket megcélzó oktatással foglalkozó szervezeteket tömörítő EFFAS elnöke a fiatalok bevonásának a fontosságára hívta fel a figyelmet, ugyanakkor megjegyezte: a tanulást soha sem szabad abbahagyni.

Tóth Judit, a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. elnöke, az EBTN igazgatósági tagja a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarországon nagy hiányosságok voltak tapasztalhatók a bankszakmában tudásban, témában a rendszerváltás idején „innen-onnan szedegették össze” az ismereteket.

Megjegyezte: a Magyar Nemzeti Bank a tudástranszfer élére állt azáltal, hogy az idén harmincadik évfordulóját ünneplő Bankárképző központ létrehozását annak idején támogatta.

Mára profiljukat bővítették a banki képzések mellett a befektetési szakembereknek szóló programokkal, továbbá markáns tanácsadói tevékenységet is folytatnak – idézte fel.

Öcsi Béla, a Bankárképző frissen kinevezett vezérigazgatója azt mondta, hogy az egyik céljuk tovább erősíteni a nyitást a fiatalok felé, azt szeretnék közvetíteni számukra, hogy bankárnak lenni jó dolog.

Kiemelte: új oktatási technikákat, a játékosságokat is szeretnék meghonosítani, ezáltal is közelebb hozva a telefonon és a számítógépen keresztül a képzési anyagot a tanulókhoz.

Az új vezérigazgató a partneri kapcsolatok fejlesztését is erősíteni kívánja nem csak az üzletieket, hanem a társadalmiakat is.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Európai pénzügyi szövetségek szerint is kiemelten fontos a pénzügyi szakemberek képzése

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.41)