Debrecenben rendezik a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált

Pénteken kezdődik Debrecenben a 27. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál, amelyen összesen 31 hazai és határon túli csoport lép fel – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A háromnapos eseménynek, amelynek főszervezője a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház ad otthont.

A fesztiválra érkeznek gyermekszínjátszók a Felvidékről, Erdélyből, Muravidékről és Vajdaságból is. Mindegyik csoport egy-egy darabot ad elő, láthatja például a közönség a Lázár Ervin művéből készült Szegény Dzsoni és Árnika dramatizált változatát, Andersen Rút kiskacsa című meséjének, Kormos István A kevély kiskakas című művének feldolgozását, de Arany János balladája, az Ágnes asszony is új megközelítésben kerül színpadra.

Az előadásokhoz kapcsolódó szakmai beszélgetések vezetésére a szervezők rangos színházi szakembereket kértek fel. A debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója, Asbóth Anikó, Lukovszki Judit egyetemi docens, a debreceni egyetemi színház rendezője és Uray Péter koreográfus, a Kaposvári Egyetem művésztanára látja majd el hasznos észrevételekkel a résztvevő csoportok vezetőit.

Az előadások mellett a gyermekszínjátszó csoportok június 8-án este a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon közösségi játékokon vehetnek részt, majd megtekinthetik a Vojtina Bábszínház A só című előadását, utána pedig részt vehetnek a Hajdú Táncegyüttes táncházán. Június 9-én a nagyobbakat Bad Habit koncertre várják az Ifjúsági Házba, a kisebbeket pedig zenés-táncos-játékos programra invitálják a Hajdú Táncegyüttes székházába. Június 10-én nagy közösségi játék várja a fesztivál összes résztvevőjét a belvárosban, a Kossuth téren, de villámcsődületekkel, flashmobokkal a fesztivál mindhárom napján feltűnnek majd a csoportok a város különböző pontjain.

A találkozó kísérő eseményeként június 8-án Társművészetek – határátlépések címmel műhelykonferenciát tartanak az összművészet jegyében a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban, a Déri Múzeumban, a Vojtina Bábszínházban és az Arany János óvodában.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Debrecenben rendezik a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.5)