Ezek a legnépszerűbb OKJ képzések a nők körében


Népszerűek a nők körében a pénzügyi képzések – derül ki a Centrum Oktatóközpont és a TanfolyamOKJ.hu közös felméréséből.

Az éves adatok alapján összeállított rangsorban a nők körében az alábbi OKJ képzések voltak a legnépszerűbbek:

  1. társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző
  2. óvodai dajka
  3. pénzügyi-számviteli ügyintéző
  4. fitness instruktor
  5. fodrász
  6. kozmetikus
  7. rendezvényszervező
  8. lakberendező
  9. irodai titkár
  10. kisgyermekgondozó, -nevelő

Bár a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző tanfolyamok önállóan is elvégezhetőek, a munkaerőpiacon erős igény mutatkozik ezen képesítések együttes megszerzésére. A pénzügyi képzések mellett népszerűek a szépségipari és az olyan kreativitást igénylő szakmák, mint a lakberendező vagy a rendezvényszervező. A hagyományosan női szakmának tartott óvodai dajka és kisgyermekgondozó sem maradt le a népszerű képzések listájáról.

„Nagyon nagy igény mutatkozik az OKJ-s képzések iránt, különösen a 25 és 44 év közöttiek körében. A felmérés szerint a képzésekre jelentkezők 68%-a nő, akiknél a leggyakoribb motivációs tényező a karrierváltás, a szakmai előrelépés és a magasabb kereseti lehetőség” – nyilatkozta Füzesi Nikoletta a Centrum Oktatóközpontvezetője.

Az OKJ tanfolyamok népszerűségének legfőbb okai, hogy rövid idő alatt, rugalmas időbeosztás mellett végezhetők, akár munka vagy gyerek mellett is.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ezek a legnépszerűbb OKJ képzések a nők körében

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.55)