Ezekhez a szakmákhoz nem kell érettségi

Nagy népszerűségnek örvendenek az OKJ tanfolyamok, de leginkább az érettségi nélkül megkezdhető képzésekre van kereslet.

A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamközvetítő portál összegyűjtötte, mely képzéseket lehet érettségi nélkül megkezdeni.

Már az OKJ-s képzés számából meg lehet állapítani, melyek az érettségi nélkül megszerezhető szakmák. Minden OKJ-s képzésnek van egy azonosítószáma, melynek első két számjegye árulkodik a tanfolyamhoz szükséges iskolai végzettségről.

21: alapfokú részszakképesítés, amelyet befejezett iskolai végzettség nélkül is elvégezhetsz.

31: alsó középfokú részszakképesítést adó OKJ képzés, amely alapfokú iskolai végzettségre épül (legalább 8 általános iskolai végzettség kell az elkezdéséhez) vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti elméleti és gyakorlati tudáselemekre épül

32: alsó középfokú szakképzettséget adó OKJ képzés, amely alapfokú iskolai végzettségre (8 általános) vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül.

33: alsó középfokú szakképesítés-ráépülés, amely alapfokú iskolai végzettséget igényel, és amelyhez már meglévő szakképesítés szükséges.

34: középfokú szakképesítés, amelynél szintén előfeltétel az alapfokú iskolai végzettség vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciák.

35: középfokú szakképesítés-ráépülés, amely alapfokú iskolai végzettséget igényel, és amelyhez már meglévő szakképesítés szükséges.

Az OKJ tanfolyamok nagy része felnőttképzés keretében 3-12 hónap alatt elvégezhető, így egy éven belül már el is lehet helyezkedni ezekkel a képzésekkel.

A felnőttképzők december 31-ig indíthattak OKJ-s képzéseket, de sok felnőttképzőnél van még lehetőség a becsatlakozásra.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ezekhez a szakmákhoz nem kell érettségi

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 116

More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Érettségi – Idén 45 fogvatartott készült fel a vizsgákra a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben
Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év alatt

Több mint 1700 fogvatartott szerzett piacképes szakmát három év alatt a büntetés-végrehajtási intézményekben. 2016 októberében indították...

Driveral
Ismeri az ország legnépszerűbb sofőr állásportálját? A varázsszó: Driveral

Munkát keres sofőrként? Sofőrt keres cégéhez? Akkor nálunk jó helyen jár. Egész Európát átfogó nemzetközi cégcsoportként...

Close