A világ négyszáz legjobb orvosegyeteme között van a Semmelweis

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriában a világ négyszáz legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem (SE) a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) 2019-es nemzetközi képzésterületi rangsorában – közölte az SE az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az élettudományok, valamint az orvos-egészségtudományi képzésterületi rangsorban a Semmelweis Egyetemet a 301-400., a Pécsi Tudományegyetemet a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képzéseit pedig az 501-600. kategóriába sorolta a THE.

A Semmelweis Egyetem európai viszonylatban a legjobb 200 között szerepel – tették hozzá.

Ismertették: a régióból a bécsi orvosi egyetem érte el a legjobb eredményt, képzéseit a 101-125. helyre sorolták. A rangsor élén az Oxfordi Egyetem áll, dobogós helyen végzett a Harvard és a Cambridge is.

A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálatakor – az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan – öt terület (oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció) 13 teljesítménymutatója alapján mérik az intézményeket, de a módszertant mindig az adott képzésterülethez igazítják – olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték, a listán több mint 1250 egyetem szerepelt, amelyek között hét magyar is volt.

Forrás: MTI

Kép forrása

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A világ négyszáz legjobb orvosegyeteme között van a Semmelweis

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Egyetemi jelentkezés
Michael Bloomberg 1,8 milliárd dollárt adományozott a Johns Hopkins egyetemnek

Michael Bloomberg amerikai milliárdos, a Bloomberg hírügynökség tulajdonosa bejelentette, hogy 1,8 milliárd dollárt adományoz egykori alma...

Amikor tanulunk, akkor azt mindig valamilyen szándékkal tesszük.
Célorientált tanulás

Amikor tanulunk, akkor azt mindig valamilyen szándékkal tesszük. Szeretnénk elérni vele valamit. Lehet, hogy pont az...

Close