Felnőttként is érdemes visszaülni az iskolapadba

Időről időre változik, hogy éppen melyek a legkeresettebb foglalkozások, egy viszont biztos: ma Magyarországon megéri szakmát tanulni, hiszen egy OKJ-s szakképzettséggel viszonylag könnyen találhatunk jól fizető, biztos állást – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

A szakmaválasztásnál elsődleges szempont, hogy olyan területet keressünk, ami az érdeklődésünkkel összhangban van, de egyre többen tudatosan választanak szakmát, befektetésként gondolnak a tanulásra. A tanulni vágyók már rendszeresen feltérképezik a pályaválasztás előtt, hogy milyenek az elhelyezkedési és kereseti lehetőségek az adott szakmával, illetve milyen karrierlehetőségek vannak az adott területen.

Az utóbbi években egyre több a betöltetlen állás a pénzügy, kereskedelem, építő- és élelmiszeripar területén is. Ezeken a területeken számos olyan nyitott pozíció vár ránk, amely megpályázható OKJ-s képesítéssel. Nagyon keresett például a targoncavezetői OKJ-s képzés, amely évek óta vezeti a népszerűségi toplistákat.

A munkaerőhiánnyal küzdő területeken az elmúlt években a bérek is emelkedtek, ezért is érdemes most fontolóra venni egy szakirányú OKJ-s képzés elvégzését.

Az OKJ-s képzések nagy része a jelenlegi rendszerben felnőttképzésben, rugalmas időbeosztásban is elvégezhető. Képzéstől függően akár már néhány hónap alatt jól hasznosítható, gyakorlatias tudásra tehetünk szert, amellyel keresett szakemberekké válhatunk.

„Ma azok tudnak igazán sikeresek lenni, akik folyamatosan fejlődnek, és a tanulást életük szerves részeként kezelik. Éppen ezért érdemes felnőtt fejjel is visszaülni az iskolapadba, hiszen álláskeresés és a pályamódosítás esetén is feltétlenül fontos a folyamatos tanulás és önképzés, mely növeli esélyeinket a munkaerőpiacon.” – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Felnőttként is érdemes visszaülni az iskolapadba

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

DELAYED QUERY : /Adatok : 7db0f1eaf7d5c22bcf3e73485cf6ce07 Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "")

More in Felnőttképzés, Szakképzés, Szakmák
Elindítja az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzését a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium
Elfogadta az Országgyűlés az új szakképzési törvényt

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a...

Balatoni Turizmus Szövetség: a bérek jelentősen emelkedtek, a munkaerőhiány kezelhető
Így változik a felnőttképzés a szakképzés átalakítása után

Szeptember 30-án a Magyar Közlönyben megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet a 2020. szeptember...

Close