Felvételizők! Már csak pár nap van hátra

Nem csak az egyetemekre, főiskolákra, hanem a május-júniusi érettségi vizsgákra is február 15-éig lehet jelentkezni.

A tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők az Oktatási Hivatal honlapjáról letöltött dokumentummal tehetik meg a jelentkezést. Ezt a jelentkezési lapot a területileg illetékes fővárosi, megyei kormányhivatalokban vagy személyesen a vizsgát szervező középiskolában lehet benyújtani. Fontos azonban, hogy a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezőket.

A jelentkezés hitelesítése előtt mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a megjelölt szakok sorrendre jó-e, és a megfelelő képzés lett-e felvéve. Egyszeri sorrendmódosításra február 15. után is lesz lehetőség.

Érdemes figyelni a szakok neve mellett található betűjelekre, mert ezek jelölik a képzés munkarendjét (N=nappali, E=esti, L=levelező, T=távoktatás), a képzés típusát (A=alap, M=mester, O=osztatlan) és finanszírozási formáját (A= állami ösztöndíjjal támogatott, K=önköltséges).

Az érettségire való jelentkezés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni, hogy az adott szakra van-e kötelezően előírt emelt szintű érettségi, esetleg más előkövetelmény, például alkalmassági vizsga.

Fontos tudni, hogy háromnál több szak megjelölése esetén szakonként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Felvételizők! Már csak pár nap van hátra

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (1.13)