A fiatalok majdnem fele külföldre menne

A Republikon Intézet a 24.hu megbízásából készített reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a választ, hogy a magyar népesség hány százaléka tervezi a külföldre költözést, illetve hányan tudnak olyan családtagról, aki azt fontolgatja, hogy elhagyja az országot.

A megkérdezettek csaknem ötöde válaszolta, hogy vagy ő, vagy valamelyik családtagja tervezi, hogy a közeljövőben külföldön vállal munkát. Tehát minden ötödik választópolgár nem itthon tervezi a jövőjét. Az okok közt szerepel a jobb megélhetés reménye és a közélet állapota is.

A korcsoportonkénti bontásból kiderül, hogy a fiatalok nagyobb arányban mennének külföldre.

A 18-24 éves korosztály 40 százaléka mondta azt, hogy ő vagy valamely családtagja külföldre akar költözni, 34 százalék a jobb megélhetésért, 5 százalékuk pedig a közélet állapota miatt. 44 százalék nem tervez emigrálni, 16 százalék pedig nem akart vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

A 25 és 34 év közöttiek 76 százaléka nem akar külföldre költözni, és mindössze 18 százalék mondta azt, hogy ezt tervezi ő vagy valamelyik családtagja.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A fiatalok majdnem fele külföldre menne

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.5)