Munkahelyi képzésekre lehet pályázni

Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg – mondta el az MTI-nek Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

A nagyvállalatok március 12-től, a mikro-, kis- és közepes vállalatok március 13-tól nyújthatják be a támogatási kérelmeket.

A mikro-, kis- és középvállalkozások 3 és 50 millió forint közötti, a nagyvállalatok 10 és 100 millió forint közötti összegre nyújthatnak be támogatási kérelmet.

Az államtitkár hangsúlyozta: kiemelt cél, hogy a vállalkozások a támogatásokból az Irinyi Tervben szereplő ágazatokhoz, illetve az Ipar4.0 és az infokommunikációs technológiák (IKT) területéhez kapcsolódó képzéseket valósítsanak meg.

A pályázati felhívásokkal a kormány célja, hogy azon alacsonyabb iskolai végzettséggel és átlagkeresettel rendelkező foglalkoztatottak alkalmazkodóképessége javuljon, akik a folyamatosan változó gazdasági és technológiai feltételekhez nehezebben alkalmazkodnak. Ezeknek a munkavállalóknak a bevonása jelenleg alacsonyabb mértékű, mint a magasabb iskolai végzettségű, magasabb átlagkeresettel rendelkező foglalkoztatottaké.

Az elnyert támogatások a számos ágazatban és megyében jellemző munkaerőhiány vállalati kezelését teszik lehetővé, ami által az álláskeresők és közfoglalkoztatottak tartósan elhelyezkedhetnek a versenyszféra különböző területein.

A nagyvállalati képzésekbe álláskeresők, közfoglalkoztatottak és inaktívak bevonása kötelező, a mikro-, kis- és középvállalkozások számára pedig ennek lehetősége biztosított.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Munkahelyi képzésekre lehet pályázni

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 295

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakmák
A fiatalok majdnem fele külföldre menne
A fiatalok majdnem fele külföldre menne

A Republikon Intézet a 24.hu megbízásából készített reprezentatív, 1000 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatásában arra kereste a...

Nem kell többet nyelvet tanulni?
Nem kell többet nyelvet tanulni?

Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy ne kelljen többet nyelvtanulással vesződnünk. A Waverly Labs okosfülhallgatója, a...

Close