Harminchat diák végzett a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjának első évfolyamában

Harminchat, korábban a szakképzésből kimaradt diák tett sikeres szakmai vizsgát a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjában – közölte a Szalézi Intézmény Fenntartó az MTI-vel.

Azt írták: az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával létrehozott Tedd képessé – Don Bosco szakképzés fejlesztési mintaprogram keretében negyven 16 év feletti, a szakképzésből lemorzsolódott diák kezdte meg tanulmányait 2021 júniusában Kazincbarcikán, műhelyiskolai keretek között. Az új oktatási forma lényege, hogy a tanulók kizárólag gyakorlati képzésben részesülnek, tanulmányaikat munkahelyi keretek között, maximum ötfős csoportokban végzik.

A diákok a választott szakmát így “nagyon személyes, mester-tanítvány viszony keretein belül sajátíthatják el”. A minimum 6, maximum 24 hónapig tartó képzés végén sikeres vizsga esetén részszakma-képesítést kapnak – olvasható a közleményben.

Az első évfolyamon néhány napja végzett diákok közül 14-en úgy döntöttek, hogy visszatérnek a szakképzésbe, mert teljes szakmát kívánnak szerezni. Ezek a fiatalok a műhelyiskola nélkül 16 évesen végzettség nélkül hagyták volna el a szakoktatás rendszerét, a műhelyiskolai sikerek hatására viszont folytatják a tanulmányaikat.

Hozzátettek: a műhelyprogramban végzettek többsége a vizsganapot követően már munkába állt, mindössze öten keresnek még munkát.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Harminchat diák végzett a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjának első évfolyamában

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 122

More in Szakképzés, Szakmák
A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia
Csaknem kétharmadával több szakmunkást keresnek a cégek

A szak-, betanított- és segédmunkásokat toborzó hirdetések száma 61 százalékkal nőtt idén 2020-hoz képest, a hirdetések...

Kapkodnak a cégek a diákmunkások után
Az idén csaknem négyszeresére nőtt a diákoknak szóló álláshirdetések száma

Az idén január és augusztus között csaknem négyszer annyi, diákokat toborzó álláshirdetés jelent meg a Profession.hu...

Close