Pályaorientációs alkalmazást fejlesztett az OH

Egymilliárd forintos uniós pénzből pályaorientációs programot fejlesztett az Oktatási Hivatal (OH) általános és középiskolai diákoknak.

A 2017 júniusától és 2021 október végéig tartó uniós projekt célja az általános és középiskolák pályaorientációs eszköztárának bővítése az életpályatervezés támogatásáért, hangsúlyt helyezve a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai pályák iránti érdeklődés felkeltésére – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Ismertették: a projekttel fejlesztették ki a pom.oktatas.hu honlapon elérhető úgynevezett pályaorientációs mérő- és támogatóeszközt. Az alkalmazás önismeretre alapozó kérdéseivel, a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségeket vizsgáló feladataival a 7-8., illetve a 10-12. évfolyamos tanulók megtalálhatják az érdeklődésüknek, kompetenciáiknak leginkább megfelelő pályákat, továbbtanulási lehetőségeket.

A pályaorientációs eszközt a fejlesztés során több mint 10 ezer tanuló próbálta ki.

A honlap a diákok mellett a szülőket és a tanárokat is több hasznos információval segíti – írták.

A pedagógusok továbbképzéseken és a pályaorientációs mérő- és támogatóeszköz szakszerű alkalmazását megkönnyítő szakmai programokon vehettek részt: 1700-an akkreditált továbbképzésen, további 1300-an képzésen vagy tematikus tájékoztatón bővítették módszertani tudásukat és ismerték meg az eszköz működését. Ötleteket kaptak arra is, hogyan illeszthető be a pályaorientációt támogató eszköz az iskolai mindennapokba – tették hozzá.

A projekthez kapcsolódóan szakmai együttműködést támogató fórumokat, műhelyfoglalkozásokat szerveztek, amelyeken a tapasztalatok és a bevált módszerek, jó gyakorlatok megosztására is lehetőség volt. A tájékoztató rendezvényeket is beleszámítva több mint négyezer pedagógusnak volt módja elmélyíteni pályaorientációs ismereteit a projekt időszaka alatt – olvasható az Oktatási Hivatal közleményében.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Pályaorientációs alkalmazást fejlesztett az OH

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 226

More in Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
A hátrányos helyzetű fiatalokat támogatja a Szalézi Intézmény Fenntartó és az NGM együttműködése
Kétszázötven diákot támogat a főváros a Trambulin-ösztöndíjjal

Kétszázötven középiskolai diák nyerte el a 2021/2022-es tanévre a Trambulin-ösztöndíjat, amellyel a főváros a hátrányos helyzetű,...

Műhelyiskola
Harminchat diák végzett a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjának első évfolyamában

Harminchat, korábban a szakképzésből kimaradt diák tett sikeres szakmai vizsgát a szalézi rend műhelyiskolai mintaprogramjában -...

Close