Háttérbe szorult a cégek vezetőségében a generációváltás a járvány miatt

A vírushelyzet kezelése háttérbe szorította a generációváltást a vállalatok vezetőségében, a megkérdezett kkv-knak csak 9 százaléka tervezett idén vezetőváltást – közölte a Budapest Bank szombaton az MTI-vel legfrissebb reprezentatív kutatásának megállapítását.

A bank kétévente készülő felmérésében csaknem 600 magyar kis-, és közepes vállalkozás vezetőváltását és cégértékesítésének lehetőségeit összegzik.

A 90-es években vállalkozást indító nemzedék nyugdíjas korúvá válásával a generációváltás kérdése soha nem látott súllyal nehezedik a magyar vállalkozói társadalomra – véli a bank, megjegyezve, hogy a következő 8-10 évben a hazai kkv-k több mint felét, 12 ezer vállalatot érinti közvetlenül a folyamat.

A felmérés szerint a vezetők döntő többsége csak egy családtag kezében látná biztonságban a vállalkozást, és szinte alig merült fel az értékesítés lehetősége. A bizonytalan üzleti környezetben azonban felértékelődik a bankok szerepe, mind a generációváltás, mind az értékesítés folyamatába egyre többen vonják be a pénzintézeteket – írják a közleményben.

A kutatás alapján a vállalatvezetők döntő többsége, 91 százaléka annak ellenére sem gondolkodik a staféta átadásán, hogy két év alatt 25-ről 50 százalékra nőtt közülük azoknak az aránya, akik szerint ez életkorukból fakadóan már időszerű lenne. A kkv-k harmadának vezetői már bőven elmúltak 60 évesek, a válaszadók pedig erre az időszakra, 65 és 70 év közöttire teszik az ideális életkort a vezetés átadására.

A cégvezetők kétharmada családon belül szeretné továbbadni a vezetői feladatokat, azonban még nem tudják, hogy pontosan kinek, csupán az esetek 16 százalékában jelölték már ki a végleges utódot. Csökkent a vezetők bizalmatlansága: míg két évvel ezelőtt még 29 százalékuk szerint volt különösen nehéz megtalálni a következő vezetőt, addig idén már csak 21 százalékuk mondta ugyanezt – közölte a Budapest Bank.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Háttérbe szorult a cégek vezetőségében a generációváltás a járvány miatt

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 77

More in Karrier
Budapest élenjár az otthoni munkavégzés lehetőségeiben
Budapest élenjár az otthoni munkavégzés lehetőségeiben

Budapest élen jár az otthoni munkavégzés lehetőségeiben, és ahol van rá mód, ott a munkavállalók általában...

A fiatalok ötödének fogalma sincs, hogy mit szeretne dolgozni
Hogyan érdemes szakmát választani?

Rengeteg ember küzd a pályaválasztás nehézségeivel, csak kevesen tudják már gyerekkorukban, hogy milyen szakmát űznének szívesen....

Close