Villanyszerelő fizetések és lehetőségek vállalkozóként

Évek óta tapasztalható Magyarországon, hogy az építőipari, szerelő szolgáltatásokra nehéz megfelelő szakembert találni, és a legtöbb szakinál hosszú, több hónapos várólisták vannak.

Nem kivétel ez alól a villanyszerelő vállalkozók munkája sem – állítja a TanfolyamOKJ.hu blog.

„Gyakorlatilag két kézzel kell kapkodni a jó és egyben megfizethető szakemberek után. Időben át kell gondolnia az embernek, ha szeretné felújítani saját házát vagy lakását.”

A megrendelők szemszögéből ez kifejezetten hátrányos, szolgáltatói szempontból azonban előnyt jelenthet. Hiszen az olyan hiányszakmák esetén, mint a villanyszerelő, a magas kereslet és alacsony kínálat felhajtja az árakat is, így a szakemberek többet kérhetnek el a munkájukért – világít rá a cikk.

Éppen ezért, akitől nem állnak távol a szerelési munkák, a villanyszerelő szakma jó választás lehet, hiszen ezzel még mindig átlagon felüli fizetésre tehet szert. Az átlagos villanyszerelő óradíj 2020-ban is kiemelkedő volt.

A szakmában rejlő lehetőségeket, és a fizetéseket taglaló cikk hangsúlyozza, hogy a kereseti lehetőségek függenek a földrajzi elhelyezkedéstől, a gyakorlattól, és természetesen attól is, hogy a villanyszerelő vállalkozó, vagy pedig alkalmazottként vállal munkát.

 

Villanyszerelő fizetés gyakori kérdések, átlagfizetések

Az akár fél év alatt is megszerezhető OKJ-s szakképesítésről szóló cikk részletesen bemutatja, hogy kutatásai alapján mely területeken milyen átlagfizetésekkel számolhatnak a villanyszerelőként dolgozók.

Emellett a portál a villanyszerelő vállalkozók óradíjairól, napidíjairól is konkrét adatokat közöl, és a fizetésekkel kapcsolatos gyakori kérdésekre is kitér.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Villanyszerelő fizetések és lehetőségek vállalkozóként

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 8

More in Felnőttképzés, Karrier, Szakmák
Ez a 10 legnépszerűbb OKJ képzés
A BME-re jelentkeztek a legtöbben

A februárban induló keresztféléves képzésekre sokkal többen jelentkeztek, mint az elmúlt években. Szokás szerint most is...

Háttérbe szorult a cégek vezetőségében a generációváltás a járvány miatt
Háttérbe szorult a cégek vezetőségében a generációváltás a járvány miatt

A vírushelyzet kezelése háttérbe szorította a generációváltást a vállalatok vezetőségében, a megkérdezett kkv-knak csak 9 százaléka...

Close