Hiller: idén tavasszal ismét csak írásbeli érettségi legyen!

Tavalyhoz hasonlóan idén tavasszal is csak az írásbeli érettségi vizsgák megtartását javasolta Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke.

A volt oktatási miniszter az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azzal indokolt: a csaknem százezer érettségiző három féléven keresztül nagyrészt nem hagyományos oktatásban részesült, az online oktatás hatásfoka pedig nem éri el a személyes találkozáson alapulónak a hatásfokát.

Ezért a májusban kezdődő érettségit nem lehet a megszokott módon megtartani, mert az elmúlt másfél év miatt a felkészítés és a felkészülés nem lehetett normális, teljes értékű – érvelt.

Hiller István azt mondta, ma Magyarországon a diákok 20-25 százaléka nem tudja az online oktatást igénybe venni, mert családjuk szegény és nincs internet-hozzáférésük.

Érvként elmondta azt is, éles körülmények között lehetett tapasztalatot szerezni arról, hogy a tudásátadás “bensőséges, emberi, intim” folyamat, a tanár és a diák személyes jelenléte hatékonyabb, mint az online kapcsolat.

Az ellenzéki politikus azt kérte a kormánytól, ne tartsa az érettségizőket bizonytalanságban, már most, a második félév kezdetén hozza meg a döntést. Megjegyezte: tavaly a kormány szinte az utolsó pillanatban mondta el, hogyan bonyolítja le a vizsgákat.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Hiller: idén tavasszal ismét csak írásbeli érettségi legyen!

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Kezdődnek az írásbeli érettségik
Ma tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg....

A PDSZ a tanárok beoltását és digitális munkarendet követel a kormánytól
A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy kifizetik a felvételiztető tanárok munkáját

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a Klebelsberg Központtal folytatott hosszas tárgyalásai eredményeként kifizetik a középiskolai...

Close