Idén is díjazta vállalkozó nők ötleteit a Hiventures

Idén is díjazta vállalkozó nők legjobb ötleteit a Startupher programon keresztül a Hiventures  – közölte a tőkebefektető társaság az MTI-vel csütörtökön.

A szakmai zsűri döntése alapján öt vállalkozás kapott gyorsított bekerülési lehetőséget a Hiventures befektetési programjába, amely 15 millió forintos tőkebevonást eredményezhet – közölték.

A nyertesek, a Planet540, amely mikrozöldek termesztésére és árusítására fejlesztett ki automatát, a No Thingy – Life Happens relaxációs-meditációs alkalmazásával, a Muki Pix világító térköveivel, a Depofree-Rently ingatlanbérbeadást támogató applikációjával, valamint a designerek és művészek termékeit értékesítő Chic – írták.

A Hiventures hangsúlyozta, hogy a női vállalkozók érdemeit számos nemzetközi kutatás ismerte fel az elmúlt években. A Boston Consulting Group nemzetközi tanácsadó 2018-as tanulmánya szerint magasabb a bevétel azoknál a társaságoknál, amelyeket nem kizárólag férfiak alapítottak, de kevesebb befektetéshez jutnak – írták.

Hasonló okokkal magyarázta a Startupher megszervezését a Hiventures vezérigazgatója is. Katona Bence szerint az üzleti élet fejlesztéséhez nélkülözhetetlen a női vállalkozók jelenléte, hiszen a tapasztalataik, készségeik hozzájárulhatnak egy startup sikeréhez – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Idén is díjazta vállalkozó nők ötleteit a Hiventures

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 60

More in Karrier
NAV: adóköteles a nyári diákmunkával szerzett jövedelem is
A nyári munkát vállaló diákok ugyanúgy adóznak, mint a felnőttek

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, kivéve a diákszövetkezeten...

Új lehetőségekkel bővül az idei nyári diákmunka program
A gazdasági nyitással megugrik a diákmunka iránti kereslet

Nyáron nem csupán az idénymunkák, hanem az újranyitó vendéglátó- és szálláshelyek, a visszatérő rendezvények, illetve a...

Close