Íme, egy titkos nyelvtanulás módszer, amit kevesen ismernek

Ezzel az alig ismert gyorstalpalóval a nyelvtanulás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád – hamar elsajátíthatod vele az alapokat.

Érezted már úgy, amikor újult erővel vetetted bele magad a nyelvtanulásba, hogy nem akar megragadni a tudás? Gyakori hiba az újonc nyelvtanulók körében, hogy hiába magolnak szavakat, jelentéseket, valahogy mégsem marad meg bennük hosszútávon a megszerzett tudás. Ez egy teljesen természetes folyamat, ami a nyelvtanulás egyik gyakori velejárója.

A probléma nem a megértő képességeddel van, hanem a módszer hatékonyságával. Talán hallottad már, hogy minél több érzékszervedet használod valamilyen új tudás – jelen esetben a nyelvtanulás – megismeréséhez, annál mélyebben tárolódik el az információ. Például a bűvészek körében használt trükk, az egész kártyapakli megjegyzéséhez sem kell géniusznak lenni. Ők pontosan tudják, hogy 52 lapot véletlenszerű sorrendben meg lehet jegyezni, amennyiben sztorit építenek az egyes lapok köré. Sok gyakorlást igényel, viszont az eredmény vitathatatlan.

 

Nyelvtanulás a Disney-módszer segítségével

Egy hasonlóan egyszerű, de nagyszerű trükk a nyelvtanulás felpörgetéséhez a Disney-módszer. Biztosan láttál már korábban ilyen filmet, ezek elsősorban a kisgyerekeknek szólnak, viszont ez számunkra remek lehetőséget nyújt. Hogy miért? Mert a nyelvezetük egyszerű, viszont a képi- és hangviláguk nagyon erőteljes. A karakterek erősen gesztikulálnak, az aláfestő zenék és hangeffektek nagyon sejtetőek, így még akkor is érteni lehet a cselekményt, ha hang nélkül nézzük a filmet.

Jelenleg a Netflix és HBO Go magyar kínálatában több, mint 20 ilyen játékfilm található, melyek mind megfelelőek a módszer alkalmazására. Ajánlott először megnézni magyar nyelven a kiszemelt filmet, hogy pontosan értsük (vagy felidézzük) miről is szól a film. Ezután kezdődhet a nyelvtanulás!

Számunkra a legjobban bevált módszer az volt, amikor idegen nyelven és magyar felirattal néztük meg a filmet. Szinte a teljes hossz alatt érteni lehet a párbeszédeket, annak ellenére, hogy éppen a nyelvvel ismerkedünk. A karakterek arcvonásai és testbeszédük olyan mértékben kifejező, hogy az “I love you” vagy “Ich liebe dich” mindenki számára érthető. Ezzel a módszerrel a nyelvtanulás garantáltan gyorsabb lesz, és szórakozás közben a tanulás – mindmáig meg tudott nevettetni minket néhány film.

Forrás: SkypeSuli.hu

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Íme, egy titkos nyelvtanulás módszer, amit kevesen ismernek

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
More in Nyelvtanulás
Országosan több mint 45 ezer laptopot adnak át a pedagógusoknak
Miért jó az e-learning?

A koronavírus hatására mára megszokottá vált a távoktatás. De a vírus terjedése előtt is egyre nagyobb...

Nem kell többet nyelvet tanulni?
Készülj automatizált feladatokkal a nyelvvizsgára

2021-ben a koronavírus hatására is egyre több lehetőség nyílik az online tanulásra. Ez a nyelvoktatásban sincs...

Close