Jobbik: nyelvoktatásreform előzze meg a nyelvvizsga kötelezővé tételét!

A Jobbik szerint előbb a hazai iskolai nyelvoktatás reformjára van szükség, és csak azután, felmenő rendszerben lenne szabad kötelezővé tenni a felsőoktatási felvételihez a nyelvvizsgát – hangsúlyozta budapesti sajtótájékoztatóján Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes.

Az ellenzéki politikus kijelentette: teljesen jogos elvárás, hogy egy diplomás fiatal rendelkezzen nyelvvizsgával, de jelenleg a közoktatásban szerzett tudás nem elegendő a vizsga letételéhez.

Hozzátette: ez a követelmény „anyagi alapú diszkrimináció”, hiszen hátrányos helyzetben hozza a különórát, nyelviskolát, külföldi utazást megfizetni nem tudó családok gyermekeit.

Farkas Gergely szerint jó elgondolás Orbán Viktor kormányfő bejelentése a kéthetes külföldi nyelvtanulásról, de nem ez a siker záloga, hanem az, ha több és a jelenleginél jobban felkészült nyelvtanár oktatja a fiatalokat.

Úgy vélte, legalább négy évvel el kellene halasztani a nyelvvizsga felvételi követelménnyé tételét. Megjegyezte: az utóbbi években a felvételizők 45, a felvettek 55 százaléka rendelkezett nyelvvizsgával, így egy-két éven belül nem lehet érdemi javulást elérni ezen a területen.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Jobbik: nyelvoktatásreform előzze meg a nyelvvizsga kötelezővé tételét!

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.57)