Az EU 251 millió euróval nagyobb keretet biztosít az Erasmus+ program számára

Az Európai Bizottság elfogadta az unió Erasmus+ oktatási ösztöndíjának 2019-es felülvizsgált munkaprogramját, amelynek idei költségvetését további 251 millió euróval emelte meg – közölte az uniós bizottság pénteken.

Mint elmondták, a 2019-re tervezett közel 3 milliárd eurós költségvetést kiegészítő összeg főként a tanulási mobilitást és számos kiemelt projekt megvalósulását segíti.

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa elmondta, az Erasmus+ program képes lesz arra, hogy még több ember számára nyújtson tanulási lehetőséget külföldön, valamint arra, hogy megkétszerezze az európai egyetemeknek szánt összegeket. Növeli az új szakképzést biztosító úgynevezett kiválósági központok finanszírozását és fokozza az unió társadalmi beilleszkedést segítő kezdeményezésekre összpontosító törekvéseit. A felülvizsgált 2019-es munkaprogram innovatív, több tudományt, vagy szakterületet érintő projekteket is támogat egyebek mellett a mérnöki, művészeti és matematikai, valamint nemzetközi tevékenységeket a felsőoktatás más területein.

Az Erasmus+ program célja az oktatás-képzés területén a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre, elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködés segítségével, valamint a nyelvtanítást.

A program hallgatók, gyakornokok, önkéntesek, fiatalok, tanulók, felnőtt tanulók, tanárok, pedagógusok, egyetemi oktatók, trénerek, ifjúsági munkások, oktatási, képzési vagy ifjúsági területen működő szervezetek munkatársai számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósul meg.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Az EU 251 millió euróval nagyobb keretet biztosít az Erasmus+ program számára

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.46)