Jól fizető állások


A jelen kor oktatáspolitikája támogatja a szakmák tanulását. A TanfolyamOKJ.hu Blog szerint van élet a diplomán túl is.

A TanfolyamOKJ.hu összeszedte, melyek a legjobban fizető szakmák, amelyekhez nem kell diploma.

A cikk a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataira támaszkodva többek között említi az informatikai, a pénzügyi és a kereskedelmi szektort – ezekben az ágazatokban nagy eséllyel lehet jól fizető munkákra pályázni.

A cikkben olvasható egy részletesebb szakmalista, és egy toplista jól kereső szakmákról friss, bruttó magyar átlagfizetési adatokkal ellátva.

Az oktatási portál a cikkben ugyanakkor rávilágít arra is, hogy mi a munkaerőhiány, és – számos iparágban – a megszokottnál nagyobb mértékű béremelések oka:

„A szabály általában az, hogy azokon a területeken nőnek a bérek, ahol munkaerőhiány van. Ha sok a szakképzett munkavállaló egy adott szakmában, akkor a bruttó bérek alacsonyabbak. Szakemberhiány esetén viszont a munkavállalók bére jelentősen elkezd emelkedni.”

A portál kutatása szerint még számos olyan szakma van, ahol ezt a munkaerőhiányt meglovagolva az átlagosnál (és rengeteg diplomás állásnál) lényegesen magasabb fizetésre lehet szert tenni egy néhány hónapos OKJ-s vagy szabadpiaci képzés elvégzésével.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Jól fizető állások

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Karrier, Szakképzés, Szakmák
3D nyomtatási versenyt rendeznek középiskolásoknak

Még lehet jelentkezni a Nyomtass hidat! című, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum által középiskolás csapatoknak szervezett...

Balatoni vállalkozók: irreálisak a bérigények, kevés a munkaerő
Növekedett a szakmunkára jelentkezők száma

A Profession.hu állásportál saját adatbázisából készített összefoglaló statisztikája szerint tavaly a legnagyobb mértékben a szakmunkára jelentkezők...

Close