Növelte árbevételét és nyereségét tavaly a DEKRA Akademie a felnőttképzésben

Jó évet zárt 2020-ban a DEKRA Akademie Kft.: 4,162 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el az előző évi 4,004 milliárd forint után – közölte az MTI-vel a német tulajdonú társaság, amely a magyarországi felnőttképzés egyik meghatározó szereplője.

Kiemelték, hogy a 92 dolgozót foglalkoztató cég az idén létszáma bővítését tervezi, és arra számít, hogy legalább a tavalyival megegyező vagy azt meghaladó árbevételt ér el.

A tavalyi üzemi eredményről annyit közöltek az MTI kérdésére, hogy az az árbevételt meghaladó arányban nőtt. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a DEKRA Akademie Kft. 2019-ben 128,03 millió forint üzemi eredményt ért el.

Décsi András ügyvezető a közlemény szerint kiemelte: a tavalyi növekedést annak ellenére sikerült elérniük, hogy a járvány időszakosan korlátozta országos képzéseik működését is. A bővülés szerinte két tényezőnek köszönhető: az egyik, hogy a társaság gyorsan átállt az online oktatásra, a másik pedig az, hogy az OKJ-rendszer tavaly év végi megszűnése miatt 2020-ban óriási kereslet volt a kifutó képzésekre. A társaság tavaly 760 különböző képzést indított, amelyeken összesen 10 730 hallgató vett részt, mintegy 200 településen.

A képzések közül a legkeresettebb – hasonlóan a korábbi évekhez – az építő- és anyagmozgató gépkezelő tanfolyam volt, emellett folyamatos igény mutatkozott az agrárképzésekre, mert a földalapú támogatásokhoz, valamint több uniós pályázathoz előírás az agrár szakképesítés megléte. Az öt legnépszerűbb képzés között szerepelt még a tűzvédelmi, a kazános és az erősáramú berendezések felülvizsgálója – közölték.

Az idei évtől a felnőttképzők kínálatában a részszakmák és a programkövetelményes szakképesítések váltják fel az OKJ-s képzéseket, ám az ügyvezető igazgató jelezte: a képzési lehetőségek száma közel azonos, mint amennyi az OKJ-ban volt. Fontos változás, hogy a vizsgáztatás az új szakképzési rendszerben a részszakmák és programkövetelményes képzéseket követően csak Akkreditált Vizsgaközpontokban történhet – tette hozzá. A képzést teljesítők tanúsítványt kapnak, amellyel nekik kell vizsgára jelentkezniük online, államilag elismert képesítő bizonyítványt pedig az Akkreditált Vizsgaközpontokban megszerzett vizsga után kaphatnak.

A DEKRA Akademie Kft. tulajdonosa az 1925-ben alapított német DEKRA 2020-ban több mint 3,2 milliárd euró árbevételt realizált, mintegy 44 ezer embert foglalkoztat több mint 60 országban. A vállalat minősített és független szakértői szolgáltatásokat nyújt számos területen, így foglalkozik egyebek mellett járműellenőrzéssel, ipar- és épületellenőrzéssel, biztonsági tanácsadással, termékteszteléssel és tanúsítással, emellett munkaerőkölcsönzéssel és felnőttképzéssel is.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Növelte árbevételét és nyereségét tavaly a DEKRA Akademie a felnőttképzésben

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.54)