Július végéig jelentkezhetnek a 25 év alattiak az Ifjúsági Garancia fővárosi projektjére

A 25 év alatti fiatalok július 31-ig jelentkezhetnek a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére szolgáló Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban elnevezésű fővárosi részprojektbe – közölte a program megvalósításáért felelős Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormányhivatal a projektben bérköltség támogatást, valamint vállalkozóvá válást segítő támogatást tud nyújtani az olyan 15 és 25 év közötti fiatalok számára, akik nem dolgoznak, nem tanulnak nappali tagozaton, és életvitelszerűen Budapesten tartózkodnak. Ugyanakkor hozzátették, hogy azok a munkaadók is támogatást kapnak, akik a programra jelentkezett fiatalokat szeretnék foglalkoztatni.

A projekt 2015-ben az Európai Unió támogatásával indult el, amely a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) része. A Budapesten élő fiatalok támogatására a projektben 1,53 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből idén 127,4 millió forint támogatás vehető igénybe. A fővárosi projektben az indulása óta 2043 fiatal vett részt, közülük 1466 már a munkaerőpiacon el is tudott helyezkedni. Idén erre a programra eddig 40-en jelentkeztek.

A tapasztalok azt mutatják, hogy az ide jelentkező fiatalok 22 százaléka alapfokú, 67 százaléka középfokú, 8 százalékuk pedig felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, 3 százalék körül mozog azok száma, akik még az általános iskolát sem fejezték be.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Július végéig jelentkezhetnek a 25 év alattiak az Ifjúsági Garancia fővárosi projektjére

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.52)