Karácsony: a diákváros megépítése a fővárosnak és az országnak is fontos lenne

A diákváros megépítése Budapest és az ország egésze szempontjából is rendkívül fontos lenne, ugyanis a fővárosban kevés a kollégiumi férőhely, a Budapestre érkező vidéki fiatalok jelentős része albérletbe kényszerül, és ez emeli a fővárosi ingatlanárakat is – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, főpolgármester vasárnap online sajtótájékoztatón.

A Facebookon közvetített eseményen az ellenzéki politikus a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozására utalva kijelentette: “amikor igent mondunk a diákvárosra, akkor természetesen nemet mondunk a Fudan-beruházásra is”. Az utóbbi egyik legnagyobb problémája szerinte, hogy kiszorítaná a diákvárost Budapest legértékesebb fejlesztési területéről.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is megerősítette, hogy ma Magyarországon több tízezer kollégiumi férőhely hiányzik vidékről és Budapestről is. Ezért ha a vidékről érkező hallgatók felvételt nyernek egy budapesti főiskolára vagy egyetemre, családjaiknak nagy erőfeszítést kell tenniük a diákok lakhatásának megoldásáért.

Kiemelte, amennyiben megkapják a bizalmat a választóktól 2022-ben, “a Karácsony-kormánynak” átfogó kollégiumfejlesztési programot kell megvalósítania a fővárosban – ennek a legfontosabb eleme a diákváros megépítése – és vidéken egyaránt.

A sajtótájékoztatót a diákváros tervezett helyszínéről közvetítették, a háttérben “Szerezzük vissza a diákvárost!” feliratú molinót feszítettek ki.

Forrás: MTI
Kép forrása: Snøhetta

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Karácsony: a diákváros megépítése a fővárosnak és az országnak is fontos lenne

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felsőoktatás
Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a PTE nyári egyetemére
Közép-európai hallgatók számára indított online nyári egyetemet a PTE

Megkezdődött a közép-európai hallgatóknak meghirdetett, az Európai Unió aktuális kihívásairól és lehetőségeiről szóló online nyári egyetem...

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Első alkalommal díjazta kiemelkedően tehetséges hallgatóit a MOME

Első alkalommal díjazta kiemelkedően tehetséges hallgatóit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjra...

Close