Kedd éjfélig meghosszabbították a keresztféléves képzések jelentkezési határidejét

Az Oktatási Hivatal (OH) egy nappal, kedd éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási keresztféléves felvételi eljárás jelentkezési határidejét.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írták, a hosszabbításra azért volt szükség, mert hétfőn rövid ideig technikai okokból átmenetileg nem volt elérhető a felsőoktatási felvételi ügyintézési rendszer. Az E-felvételi ismét zavartalanul működik.

A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően döntött az OH a jelentkezés határidejének meghosszabbításáról.

A keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány, az alapszakok esetében legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsgával.

Mesterképzésekre – állami ösztöndíjas és önköltséges formára is – azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszerben lehet, ehhez regisztrálni kell az oldalon.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 16-án 24 óráig rögzíteni, november 21-én 24 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni – írták.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kedd éjfélig meghosszabbították a keresztféléves képzések jelentkezési határidejét

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 158

More in Felsőoktatás
A legjobb 200 intézmény közé került a Semmelweis Egyetem
Élettudományi virtuális oktatási rendszert fejleszt a Mozaik Kiadó és az SZTE

Elsősorban az ápolóképzést segítő háromdimenziós, interaktív, szimuláción alapuló VR- és e-learning platformot fejleszt a Mozaik Kiadó...

Átadták az ELTE Gazdaságtudományi Karának új vizsgaközpon
Átadták az ELTE Gazdaságtudományi Karának új vizsgaközpontját

Átadták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi Karának új, 200 fő befogadóképességű - heti 10 ezer...

Close