Kevesebb édességre, mogyorófélére és finompékáru van szükség a gyerekek étrendjében

Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a finompékáruk mennyiségét – mondta Varga Anita, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa az M1 aktuális csatornán.

A szakember szerint még mindig túl gyakran szerepelnek a menzai étlapon lekváros, krémes ételek, s a diétás étkeztetést is fejleszteni kell az iskolákban.

Hozzátette, szeretnék elérni, hogy javuljon a kommunikáció a gyerekek, a szülők és az iskola egészségügyi szolgálata között. Erre azért van szükség, hogy a gyerekek visszajelzései eljussanak az érintettekhez, s ne az legyen az első lépés, hogy a szülő lemondja a menzai étkezést – fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a menzákon olyan új ételek, köretek jelentek meg, mint a rizottó, a bulgur, a kuszkusz, a hajdina, az árpa, és újfajta saláták is elérhetők.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kevesebb édességre, mogyorófélére és finompékáru van szükség a gyerekek étrendjében

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.45)