Kihirdették a Sulinetwork-díjak idei nyerteseit

A 2012-ben alapított Sulinetwork-díj szakmai elismerésben évről évre azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A díjat minden évben legfeljebb három pedagógus nyerheti el. A díjazottak közül legalább ketten a közoktatásban gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan közoktatásban dolgozó szakember, aki pedagógus végzettségű ugyan, de szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki a közoktatás javára. A díjazottak a szakmai kitüntetés mellett egy kisplasztikát kaptak, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása.

Sulinetwork-díj

A Sulinetwork-díj egyik nyertese Pluhár Zsuzsa az ELTE Informatikai Kar, Média- és Oktatásinformatikai Tanszék oktatója. Hivatásának tartja az élményalapú tanulási környezetek meghonosítását az oktatáson belül. Kutatási területébe tartozik az algoritmikus gondolkodás fejlesztése és a digitális készségek mérése, értékelése.

Az egyik legnépszerűbb hazai informatikai és számítógép-készség verseny, az e-Hód főszervezője, amely 2020-ban csaknem 30.000 tanuló bevonásával valósult meg. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, feloldja esetleges negatív előítéleteiket, és megmutassa a szakmában lévő lehetőségeket.

Rendszeresen részt vesz a Lányok Napja programjaiban, amelynek célja az MTMI életpályák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló lányok körében. Számos nyilvánosan is elérhető oktatási segédanyag, és a Robotikáról tanároknak című kiadvány szerzője. Szerepet vállal több oktatóprogram magyarításában (pl. Scratch, Makecode, Imagine) és a programok hazai elterjesztésében. A micro:bit botorkálás kezdeményezés egyik szervezője, amelynek keretében tartós bérlet formájában juthatnak iskolák BBC Micro:bit készletekhez.

A másik két díjat Csányi Judit az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tagintézményvezető-igazgatóhelyettese és Kothencz Erzsébet a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára kapták.

A Sulinetwork-díjak átadására az Oktatási Hivatal online megrendezett VI. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor.

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Kihirdették a Sulinetwork-díjak idei nyerteseit

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 166

More in Felsőoktatás, Közoktatás
Koronavírus - Maruzsa: idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg
Maruzsa: minden készen áll az óvodák, iskolák április 19-i nyitására

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására - jelentette ki az Emberi...

Hat magyar érem a kémiai diákolimpián
Székesfehérvári diák nyerte a Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntőjét

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja, Nacsa Flóra nyerte a 2020-2021-es Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntőjét -...

Close