A kis cégek két hét alatt kimerítették a munkahelyi képzésekre szánt keretet


Két hete vált csak elérhetővé a munkahelyi képzésekre fenntartott több mint 30 milliárd forint, de a kis cégek lényegében máris kimerítették a keretüket, eközben a nagyok is bejelentkeztek a források negyedére – írja a Világgazdaság.

Még csak két hete lehet benyújtani a támogatási kérelmeket, de a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak fenntartott 13,04 milliárd forintos keretre (Ginop-6.1.6) máris 729 pályázat érkezett 12,06 milliárdos támogatói igénnyel.

A nagyvállalatoknál is várakozáson felüli az érdeklődés: a Ginop-6.1.5-re eddig 112 cég jelentkezett be 4,7 milliárd forintra a 18,5 milliárdos támogatási keretből.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) arra számítottak a szakértők, hogy a szigorú feltételek eltántorítják majd a cégeket a képzési pályázatoktól, mégis meglepően nagy a kereslet a források iránt.

A képzési pályázatok népszerűségét indokolja, hogy hasonló fejlesztési lehetőségre legutóbb a 2007–2013-as uniós ciklusban volt példa, a Támop program keretén belül.

A két mostani Ginop-pályázatban a kkv-k projektenként 3–50 millió forintot nyerhetnek, a nagyvállalatok pedig 10–100 milliót.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

A kis cégek két hét alatt kimerítették a munkahelyi képzésekre szánt keretet

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Felnőttképzés, Karrier, Motiváció, Szakmák
SzakmaFÓRUM.hu új bejegyzés: Mikor ér plusz pontot az OKJ a felvételin?

Az OKJ-s bizonyítvány nem feltétlenül jelent plusz pontot a felvételin, hiszen nem mindegy, hogy... A folytatásért...

Béremelés
Jelentős béremelés a hiányszakmákban

Bizonyos szakmák esetén a negyven, sőt az ötven százalékot is meghaladja a nettó bérek emelkedése a...

Close