Irodát otthonra!

Atipikus foglalkoztatási formák, home office, szabadúszás – a már korábban is létező jelenségeket terjedését a koronavírus járvány felerősítette és felgyorsította. A legtöbb háztartás azonban ma még nincs felkészülve arra, hogy vetekedjen egy ‘A’ kategóriás irodaépület által nyújtott előnyökkel. Van azonban jónéhány lehetőség, amelyet megtehetünk, azért hogy az otthoni munkavégzés korrekt körülményei adottak legyenek.

Szeparáltság

Mielőtt részletesebben is belemennénk az egyes eszközök, illetve bútorok leírásába, fontos kiemelni, hogy az otthoni iroda alapja a munkánk és a magánéletünk különválasztása. Nagyobb lakásokban érdemes egy külön szobát kijelölni irodai célokra – ide apu vagy anyu akár hosszabb időre is elvonulhat, mely egyben megkkönnyíti az egész család által betartható szabályok kialakítását.

Sok helyen nincsen erre lehetőség, azonban így is megteremthetjük a csendesebb, koncentrációja alkalmas teret magunk számára. Ehhez kiváló segítség egy térelválasztó függöny vagy paraván.

Bútorok

Az íróasztalok között válogatva ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy melyik darab illik a legjobban a meglévő bútoraink designjához! Ffontos szempont ugyanis, hogy kellő magasságú legyen, valamint hogy legyen tér a kezeink, könyökünk megtámasztására.

Az ülőalkalmatosság esetében a gyógytornászok az alábbi kritériumokat javasolják:

  • derék- és háttámasz,
  • állítható ülésmagasság,
  • alternatív szék vagy labda, amelyet akár óránként váltogathatunk a fő ülésünkkel.

Tárolásra a fali könyvespolcok a legalkalmasabbak, de ha nagyobb a lakásunk, ez a bútor is funkcionálhat térelválasztóként.

Eszközök

Elsősorban a képernyőre vagy monitorra helyezzük a hangsúlyt, amelynél az a legfontosabb, hogy a megfelelő pózt és fejtartást támogassa. Vagy állítható magasságú legyen, vagy olyan alátétet használjunk, amely eredményeképpen sem tartósan lefelé, sem felfelé nem szükséges emelnünk a fejünket. Ez komoly terhet vesz le majd a nyakunkról és így elkerülhetőek a kellemetlen reggeli fejfájások is.

 

A fotó forrása: SeventyFour / Shutterstock.com

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Irodát otthonra!

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 163

More in Karrier
A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak
Változnak a munkahelyválasztás szempontjai a fiatalok körében

A munkahelyválasztás szempontjai közül az alapbér mértéke áll az első helyen, és új szempontként jelent meg...

A retorika fejlesztésének előnyei karantén alatt
A retorika fejlesztésének előnyei karantén alatt

A mostani, egymástól ismét elzárt időkben a nyilvános beszéd nem az a műfaj, ami túlságosan előtérben...

Close