Klebelsberg Központ a higiéniai szabályok betartására figyelmeztet, de van olyan iskola, ahol szappan sincs         

A Klebelsberg Központ ismételt felhívást küldött az iskoláknak a higiéniai szabályok betartásának fontosságáról, ugyanakkor több iskolában még szappan sincs a mosdókban.

Már február 7-én is kaptak arról értesítést az intézmények, hogy a megelőzés érdekében fokozottan ügyeljenek a rendszeres takarításra és fertőtlenítésre, továbbá a szappan használatára, illetve szükség szerint belső oktatást is tartsanak a szükséges higiéniai szabályok alkalmazásáról.

Hétfőn Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke ismételten felhívta a tankerületek és az iskolák figyelmét a higiéniai szabályok betartására, különösen a közösségi terek, a mosdók tisztántartására és fertőtlenítésére. Nyomatékosan kérte a fenntartóktól, hogy az iskolai mosdókban folyamatosan álljon rendelkezésre a kézmosáshoz szükséges szappan és fertőtlenítő szer.

Ugyanakkor RTL Híradója számolt be a napokban arról, hogy a legnagyobb influenzaszezon, illetve koronavírus veszély ideje alatt vannak olyan iskolák, ahol szappan, papírtörlő, vagy kézfertőtlenítő nem akad, de van, ahol a csapot sem lehet megnyitni.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivője a Híradónak elmondta, sok jelzést kaptak arra vonatkozóan, hogy nincsenek meg a feltételei a kézmosásnak. Arra is kitért, hogy sok iskolában a kérdést úgy oldják meg, hogy a szülőktől kérnek be tisztasági felszereléseket, ám szerinte elvárható lenne, hogy a tankerületek különösen most biztosítsanak ilyen eszközöket és kézfertőtlenítőt.

 

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Klebelsberg Központ a higiéniai szabályok betartására figyelmeztet, de van olyan iskola, ahol szappan sincs         

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
More in Közoktatás
Végre egy könyv, ami megszeretteti a kötelező irodalmat a diákokkal
A naponta könyvet olvasó gyerekek jobban teljesítenek az iskolában

A naponta könyvet olvasó gyerekek jobban teljesítenek az iskolai teszteken - állapította meg egy nagyszabású új...

Diákokról állított hazugságot a kormányközeli lap
PSZ: ágazati szakmai pótléknak jó, béremelésnek kevés a 10 százalék

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint ágazati szakmai pótléknak jó, béremelésnek kevés a 10 százalék, amit Kásler...

Close