Komoly szigorítás a biztosítási és pénzügyi közvetítők képzésében

  1. július 1-jétől az eddigi papíralapú helyett kizárólag elektronikus úton tehetik le hatósági vizsgájukat a leendő pénzügyi, biztosítási vagy tőkepiaci közvetítők, és szigorodtak a közvetítői képzésre, vizsgára való alkalmassági, illetve a képző szervekre vonatkozó feltételek is. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 52 képző szerv képzési jogosultságát törölte, így jelenleg 15 biztosítási, 18 pénzügyi szolgáltatói és 5 tőkepiaci közvetítői képző szerv végezhet ilyen tevékenységet Magyarországon.

A Nemzetgazdasági Minisztérium egy 2015-ös rendelete írta elő az e-hatóság vizsgát a papír alapú vizsgáztatásnál tapasztalt hiányosságok kiküszöbölésére, és a vizsgáztatás egyszerűsítése miatt. Az új e-vizsgáztatási rendszer vizsgaszabályzata elérhető a Magyar Nemzeti Bank honlapján.

Az NGM-rendelet egységesítette a hatósági képzéseken a részvétel feltételeit. A jelentkezőknek érettségi vizsgával kell rendelkezniük, vagy az adott pénzügyi területre vonatkozó szakmai tapasztalatot kell igazolniuk. Emellett a vizsgázóknak az azt megelőző 12 hónapon belül kellett részt venniük hatósági képzésen.

Forrás

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Komoly szigorítás a biztosítási és pénzügyi közvetítők képzésében

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

+ 401 | Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") (0.47)