Középiskolás diákok alkotásaiból nyílt kiállítás Budapesten

Az európai örökség sokszínűségét dolgozták fel az idén a vizuális kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre (OKTV) nevező diákok alkotásai, amelyek legjobbjaiból Európa fesztivál címmel nyílt kiállítás szombaton a budapesti Deák 17 Galériában – írja az MTI. 

„Az OKTV-n szereplő alkotások teremtő munka eredményei, az izgalmas terv és a vázlat a szemünk előtt formálódik, az elkészült pályaművek minden évben látványosak” – fogalmazott Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a kiállítás megnyitóján.

Emellett köszönetét fejezte ki a felkészítő tanároknak, a verseny szervezőinek és a galéria vezetőinek, hogy a tárlat megszervezésével lehetőséget adnak a fiatal tehetségek bemutatkozására és sokakkal megismertetik és megszerettetik a művészetet.

„A pályamunkák közkinccsé tételével követni tudjuk, hogyan formálják fiataljaink az elődök kultúráját és hogyan él maga a kultúra fiatal alkotóinkban, mi az üzenete a mai fiataloknak felénk és a világ felé. Alkotásaikban hogyan jelenik meg a gondolat és a szépség, hogyan érkezik meg az ősök öröksége a gyökérszálakon keresztül a mai alkotókhoz” – fűzte hozzá Áder János államfő felesége.

A pályaműveket Kárpáti Andrea egyetemi tanár méltatta. Úgy fogalmazott: ez egy korosztályos tárlat, olyan alkotóké, akikkel később egészen biztosan nagy múzeumokban is találkozhat majd a közönség.

A 60 alkotást felvonultató kiállítás megnyitóján Zombori Béla, a Vizuális kultúra OKTV versenybizottságának ügyvezető elnöke adta át a díjakat a nyertesek mellett a felkészítő tanároknak is.

A tárlat május 26-ig tekinthető meg.

Forrás: MTI

Kép forrása: Szigetváry Zsolt, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Középiskolás diákok alkotásaiból nyílt kiállítás Budapesten

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 265

More in Közoktatás, Motiváció
MDSZ: az állóképesség javult, a túlsúly továbbra is nagy probléma a diákok körében
MDSZ: az állóképesség javult, a túlsúly továbbra is nagy probléma a diákok körében

Több mutatóban is javult a magyar diákok fittségi állapota, ám továbbra is komoly gondot jelent az...

Országszerte 77 helyszínen várják a technológiai pálya iránt érdeklődő lányokat
Országszerte 77 helyszínen várják a technológiai pálya iránt érdeklődő lányokat

Országszerte 77 helyszínen, 22 településen csaknem 3 ezer középiskolás lány ismerkedhet meg idén a technológiai pálya...

Close