Levendula Napokat rendeznek a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

Levendula Napokat tartanak szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében, ahol koncertekkel, előadásokkal, gyerekműsorokkal, zenés-verses irodalmi játékkal, növénybemutatókkal és -vásárral, kézműves termékekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várják az érdeklődőket.

Németh Anikó, az egyetemi füvészkert igazgatója közölte, hogy az arborétum gyógynövény- és fűszerkertjében tízféle levendulát csodálhatnak meg a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Kifejezetten arra törekszenek, hogy mindig új, a vendégek számára is jól megkülönböztethető fajokat szerezzenek be.

A füvészkert és az egyetem kulturális irodája által immár ötödik alkalommal megszervezett fesztivál résztvevői a fűszerkerti szépségeket csak megcsodálhatják, a növényárudákból azonban haza is vihetnek levendulatöveket, valamint más egzotikus és évelő növényeket. Termesztők és kézművesek portékáiból is válogathatnak az érdeklődők: lesz többek között levendulás szappan, szörp, illatos párnák, ajándéktárgyak, természetes alapanyagú kozmetikumok és élelmiszerek.

A kétnapos rendezvényen minden korosztály számára színvonalas színházi előadásokkal, koncertekkel, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal és méhészeti bemutatóval várják a levendula szerelmeseit és az érdeklődőket. Szó lesz a levendula és más fűszer- és gyógynövények jótékony hatásairól, a vendégek kóstolhatnak levendulás édességeket és italokat, készíthetnek ajándéktárgyakat.

A hétvégén fellépnek többek között a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Benedekfi és a Szondi testvérek, koncertet ad Csemer Boglárka Boggie, Váczi Eszter és a Terebes zenekar. Emellett lesz bolgár táncház, valamint kiállítás Ale Ildikó festőművész alkotásaiból. A gyerekeket a Grimm-busz színház és a Haramia együttes zenés meséi szórakoztatják.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Levendula Napokat rendeznek a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

Olvasáshoz szükséges idő: 2 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 163

More in Felsőoktatás, Közoktatás, Motiváció, Szakmák
Ösztöndíjpályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak
Végre fellélegezhet több tízezer diák – vége az érettséginek

Ma végre véget ért a 2018-as érettségi szezon, fellélegezhetnek az idei végzősök. Elkezdődhet a nyári szünet...

A legfiatalabb generáció a legoptimistább pénzügyekben egy felmérés szerint
A legfiatalabb generáció a legoptimistább pénzügyekben egy felmérés szerint

A legfiatalabb generáció a legoptimistább, ha pénzügyekről van szó; a magyar fiatalok jellemzően váratlan kiadásokra és...

Close