LMP: Kásler Miklós álljon ki az oktatás pluszforrásaiért!

Az LMP parlamenti frakciója elvárja az emberi erőforrások miniszterétől, Kásler Miklóstól, hogy a jövő évi költségvetés tárgyalásakor érvényesítse az oktatás érdekét, amelynek szerintük mintegy 250 milliárd forintos pluszforrásra van szüksége.

Szabó Szabolcs, az LMP-frakció tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: az oktatásban két probléma van, a pénz és a párbeszéd hiánya. Szerinte a miniszternek azonnal párbeszédet kellene kezdeményeznie az érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel, hogy azok véleménye már a jövő évi büdzsében is érvényesülhessen.

A pluszforrások a felsőoktatási, közoktatási és szakképzési bérek rendezésére kellenek, de növelni kell a tíz éve változatlan hallgatói juttatásokat is, akár a duplájára, és már a 2019-ben kezdődő felsőoktatási tanévtől biztosítani kellene az ingyenes első diplomát – sorolta.

Növelni kellene a digitális tananyag mennyiségét és minden gyermeknek, valamint pedagógusnak táblagépet kellene biztosítani – tette hozzá.

Közölte azt is: az LMP szívesen felkeresi Kásler Miklóst, hogy ismertessék vele, milyen problémákat látnak az oktatásban.

Forrás: MTI

Kép forrása: Kovács Tamás, MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

LMP: Kásler Miklós álljon ki az oktatás pluszforrásaiért!

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 148

More in Felsőoktatás, Közoktatás, Szakképzés
Idéntől szigorúbb szabályok szerint lehet iskolai buszos kirándulásokat szervezni
Idéntől szigorúbb szabályok szerint lehet iskolai buszos kirándulásokat szervezni

Idén januártól szigorodtak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok, a változtatás célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá...

A diákok mintegy 97 százalékát felvették középfokú iskolába
Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákban

Az Oktatási Hivatal (OH) szerdán tartja a 6., a 8. és a 10. évfolyamos diákok szövegértési...

Close