Ma angol nyelvből érettségiztek a diákok

Csütörtökön reggel az angol nyelv írásbeli vizsgáival megkezdődtek az idegen nyelvi érettségik országszerte. Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint angol nyelvből középszinten 1 141 helyszínen 48 524, emelt szinten 284 helyszínen 20 469 vizsgázó tett érettségi vizsgát.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden esetben azonos.

Középszinten az írásbeli időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll a diákok rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázó gondoskodik (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

Pénteken németből írásbeliznek a diákok.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Ma angol nyelvből érettségiztek a diákok

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 124

More in Közoktatás, Nyelvtanulás
Érettségi - Történelem írásbeli
Megkezdődtek a történelemvizsgák

Szerdán országszerte megkezdődtek a történelem írásbeli érettségi vizsgák. Az Oktatási Hivatal által közölt adatok szerint középszinten...

rettségi - Történelem írásbeli
A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több...

Close