Május 19-én tartják az idegen nyelvi mérést

Hatodik alkalommal méri az Oktatási Hivatal (OH) az első idegen nyelvként angolt vagy németet tanuló 6. és 8. évfolyamos diákok idegen nyelvi tudását; az idei mérést szerdán, május 19-én tartják – közölte a hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a mérés azt vizsgálja, hogy a tanulók nyelvtudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben a KER (közös európai referenciakeret) szerint előírt szinteknek.

A 6. osztályosok A1-es, a 8. osztályosok pedig A2-es szintű feladatlapot kapnak. A feladatsorok két részből állnak (hallott és olvasott szöveg értése), a kitöltésükre kétszer 30 perc áll rendelkezésre – írták.

Az OH beszámolt arról, hogy a 6. évfolyamon angol nyelvből mintegy 67 400, német nyelvből több mint 21 000, a 8. évfolyamon angol nyelvből csaknem 71 000, német nyelvből közel 23 600 tanuló vesz részt a mérésben.

Az eredményeket az érintett általános iskolák az OH által kiadott javítókulcsok alapján értékelik.

Az elvégzett vizsgálatok tanulói és intézményi adatait az iskoláknak – idegen nyelvenként és évfolyamonként – június 11-ig kell közzétenniük a honlapjukon, illetve a megszokott kommunikációs csatornájukon, valamint elküldeniük az OH-nak – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Megosztom a cikket:

Pin It on Pinterest

Share This

Május 19-én tartják az idegen nyelvi mérést

Olvasáshoz szükséges idő: 1 min
0
AIRPRESS LOADED

Cached Query Adatok?filterByFormula=OR({ID} = "") needs refreshing in 4

More in Közoktatás, Nyelvtanulás
Hétvégén ballagások, hétfőn a magyar írásbelikkel folytatódnak az érettségik
Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbelin, és ballagások is lehetnek

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni...

Németh László műfordítói tábort szerveznek Lakiteleken
Kihirdették az ötödik Estöri történelmi verseny győzteseit

Kihirdették az ötödik Estöri Kreatív Történelmi Verseny győzteseit - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken. A...

Close